ES.

ES.

pondělí 6. června 2016

Mikro #35: Informace



Spolubydlící se před nedávnem od svého amerického profesora dozvěděla, že nemá cenu sledovat americké volby optikou českých médií. Takže to nedělám, vlastně s žádnými informacemi, které se týkají Států.

Mám několik oblíbených kanálů, které sleduji. Některé z nich spadají do kategorie „fake news“, které jsou dnes už ovšem poměrně seriózním zdrojem informací. Mou oblíbenou stále zůstává The Daily Show. I když byl Jon Stewart jedinečný a neopakovatelný, Trevor Noah odvádí velmi dobrou práci. Všichni lidé, kteří z tohohle kolotoče vzešli, jsou skvělí. John Oliver v Last Week Tonight má za sebou skvělý tým investigativních novinářů a zaměřuje se na delší, větší zprávy. Stephen Colbert se přesunul ze svého Colbert Report na post v Late Show, ale politice se věnuje stále. Samantha Bee je první ženou se svou vlastní Late Show, navíc se neobtěžuje s celebritami a jde rovnou k věci. Ve světě late night se navíc teď pohybuje i Seth Meyers, který přišel z SNL. Je to skvělá společnost, která se hrabe v politice vtipným a zároveň informativním způsobem.

Když zůstaneme u vtipů, je tu ještě Bill Maher. Je to trochu sexista, svůj ateismus předhazuje lidem stejně často jako vegan, ale jeho nekorektní humor a zajímaví hosté v podobě panelu, který diskutuje důležitá témata, stojí za sledování. Co se tradičně netradičních zpráv, sleduju hlavně The Young Turks. Myslím, že už jsem se o nich zmiňovala. Je to největší online televize fungující především na youtube a je to jedna z mála, která se nekřižuje svou objektivitou a rovnou vám naservíruje jasný názor, který je ovšem podložený fakty. Dobře se kouká na to, když se někdo neschovává za názor své mediální společnosti.

0 comments:

Okomentovat