ES.

ES.

sobota 4. června 2016

Mikro #33: SCUM



Alergie se u mě zase začínají projevovat v množství větším než malém. Možná bych si měla pamatovat, že musím celé léto pravidelně brát prášky, jinak vážně nevím, co s tím.

Kombinace alergie a menstruace je vždycky nepříjemná záležitost, takže jsem dnešek trávila povalováním se. Což se samozřejmě podepsalo na mé (ne)produktivitě. Už jsem zase v divném polospánku.

Včera to bylo 48 let ode dne, kdy radikální feministická radikálka Valerie Solanas postřelila v The Factory Andyho Warhola. Pokud jste o ní nikdy neslyšeli, je to věčná škoda. Solanas byla jednou z žen, které nenávidí muže – takže z té skupinky, která dává feministkám špatné jméno. Solanas se s Warholem nepohodla kvůli jejímu scénáři, který W. údajně ztratil, a celkově se cítila zrazená. Koupila si zbraň a pokusila se Warhola zabít. Později jí byla diagnostikována paranoidní schizofrenie. Kdybyste měli alespoň trochu času, sežeňte si její SCUM Manifesto (zkratka pro „Society for Cutting Up Men“). Z mého pohledu je to hodně zajímavý text, který ukazuje odvrácenou stranu feminismu.

0 comments:

Okomentovat