ES.

ES.

středa 8. června 2016

Mikro #37: Playboy



Jeden z mála zahraničních časopisů, které pravidelně čtu, je Playboy. Obzvlášť teď, když jsou i fotky v něm safe for work.

Playboy má dlouhou tradici a v minulosti pro něj psali ti nejlepší spisovatelé. Samozřejmě, je to časopis, když ukazuje nahotu, ale zároveň ho jde popsat slovem classy. A to co je a bylo adekvátní pro Playboy se v průběhu let dost změnilo. Letos se pánové a dámy z americké redakce rozhodli, že už bylo dost explicitní nahoty a vulgárních fotografií, které nenechávají nic fantasii.

Takže jaký je americký Playboy teď? (Ten český podle šéfredaktora odmítá převzít stejný postup, těžko říct, jestli se jim to vyplatí.) S oblibou říkám, že je to nejlepší ženský časopis. Protože stejně jako ženské časopisy píší o mužích, Playboy píše o ženách. Ale způsobe, který je mi mnohem příjemnější, než třeba u Elle. Zaměstnávají teď vůbec docela dost redaktorek a hlavně fotografek. Většina fotek, které se objevila v posledních třech číslech, má lehký retro nádech. Celkově mi přijde, že změnou nejen přístupu, ale i tonality, je teď Playboy otevřenější. Je to něco, co bych se ani nestyděla koupit si u stánku. Hlavně proto, že je to kvalitní čtení a fascinující prohlížení (no kidding, ta lehká erotika mě vážně baví).

0 comments:

Okomentovat